Brf Solskeppet

Vilket läge!

Vad sägs om att flytta till ett helt nytt radhus med mindre än 100 meter till en havsvik?

I Brf Solskeppet kan det bli verklighet. På Älggårdsvägen 6 i Mörtnäs bygger vi 17 fina radhus med inflyttning redan andra och tredje kvartalet 2021. Husen ligger med naturen inpå knuten och ändå på behändigt pendelavstånd till storstan, kan det blir bättre?

Här bygger vi radhus med fyra rum och kök med en egen fin uteplats i anslutning till vardagsrummet, din egen parkering och ett fantastiskt fint boende med noga genomtänkta inredningsval.

Priset då? Från 5 100 000 kr, visst tål det att jämföras?

Samtliga bostäder är sålda.

Vågar vi säga, välkommen hem till Solskeppet?

Smart planlösning. Fyra rum och kök i två plan. Uppe finns den mer privata edlen med sovrum och ett rejält badrum. Entréplan är byggt för umgänge.

Entréplan

Planlösningen är ljus och välkomnande. I nära anslutning till entrén finns förvaring och tvättavdelning samt ett badrum med dusch. Köket är byggt i en trivsam U-form och du har skön utsikt mot den egna uteplatsen när du lagar middagen. Vi har valt ett grått kök med gedigna bänkytor och vackra ljusa parkettgolv. En varm beige- grå ton är genomgående på husets alla väggar. En rejäl matplats och en sällskapsdel har båda direkt access till uteplatsen. Den egna delen av trädgården är avgränsad från grannen med ett plank och häckplanteringarna runt trädgårdarna ger ett trivsamt och enhetligt intryck. Vid husets entré ligger det egna förrådet. Det finns en parkering knuten till varje radhus.


Övre plan

På andra våning finns tre fina sovrum samt badrum med badkar. För att få in dagsljus i hallen har vi valt att montera ett takfönster här. De generösa fönstern i stora sovrummet ger extra rymd. De båda mindre rummen har plats för både vila och en vrå för lek eller kanske ett skrivbord.


Utemiljön

Närmast huset har du en trallbelagd uteplats som skärmas av från grannen genom ett plank. Mellan trädgårdarna till vart och ett av husen planteras  en avgränsande häck. Hela området gränsas av från närliggande fastigheter med ett plank och runt området, i utkanten av tomten, finns biluppställningsplatser. Du har möjlighet att beställa el-laddare till din bestämda plats om du är med i projektet i ett tidigt skede.

Markritning

Gatan till vänster i bilden är Älggårdsvägen, till höger om kvarteret ligger Mörtnäsvägen, bara några meter från stradkanten. Längst upp i bild är hus D, följt av B, C och A som ligger längst ner i bilden.

Material och teknikaliteter

En mer utförlig lista hittar du i bofaktabroschyren som finns till projektet.

Brf Solskeppet har en ytterfasad av gråmålad, liggande träpanel. Stommen består av ZIP-element producerade av Zenergy. Elementen ger en stomme som har mycket bra energivärde. Materialet är mycket brandsäkert. Husen byggs nästan klara i fabriken i Småland, vilket förklarar den snabba byggprocessen.

Taken kläs med takpapp och fönstren är 3-glas trä aluminium fönster. Uppvärmning sker med en frånluftsvärmepump och generellt är radiatorerna placerade under fönstren i varje rum. Till varje bostad finns en parkering reserverad. Du kan välja till en el-laddstolpe vid din parkering om du köper din bostad tillräckligt tidigt för att vi ska hinna projektera för detta.

Här syns tydligt närheten till strandkanten. Praktiska parkeringar är placerade närmast tomtgränserna vilket ger ett lugn inne bland husen. Alla uteplatser ligger i helt rätt väderstreck för att fånga solen under dagtid. Hus D ligger längst till vänster i bild. Hus B i mitten till vänster, hus C i mitten till höger och hus A är närmast till höger i bild.

Så bor du i Mörtnäs

Du vet kanske redan allt det vi berättar om här, men det tål att upprepas, för Mörtnäs är en riktig pärla!

Mörtnäs är ett attraktivt och barnvänligt villaområde beläget mitt på Värmdö. Här bor du i natur och skärgårdsmiljö men med närhet till Stockholms stad. Nära till handelsområdet Värmdö Köpcentrum med ca 70 butiker, restauranger, mataffärer och två gymanläggningar. Här finns ett av Värmdös populäraste strandbad Grisslinge havsbad, Systrarna Delselius charmiga bageri och konditori. I området finns flera förskolor som Snickarbarnens och Solbackens förskola. Den närmaste skolan är Ösbyskolan med årskurs F-9. I naturområdet nordväst om Mörtnäs finns vackra vandringsstigar att promenera på. Gillar ni att spela golf är närmaste golfklubb den anrika och välbesökta klubben Wermdö Golf & Country Club. Direktbussar går smidigt in till Slussen var 10:e minut.

Ett området för hela familjen – och dig som inte vill välja!


Du vet kanske redan allt det här med Mörtnäs, att det är ett riktigt svårsalaget läge. Du behöver nämligen inte välja mellan natur, sammhälle och närhet till service. Här har du allt på en och samma plats!

Nära dig
Här bor du mitt på Värmdö, i natur och skärgårdsmiljö men med närhet till Stockholms stad. Det är bara tre kilometer till Värmdö Köpcentrum med ca 70 butiker, restauranger, mataffärer och två gymanläggningar. Det tar en kvart att promenera till ett av Värmdös populäraste strandbad, Grisslinge havsbad. Där ligger också Systrarna Delselius charmiga bageri och konditori. Direktbussar går smidigt in till Slussen var 10:e minut (25 min resväg).

Skolor och fritid

I närområdet finns flera förskolor som Snickarbarnens och Solbackens förskola. De närmaste skolorna är Ösbyskolan med årskurs F-9 och Gustavsbergs gymnasium. I naturområdet nordväst om Mörtnäs finns vackra vandringsstigar att promenera på. Gillar ni att spela golf är närmaste golfklubb den anrika och välbesökta klubben Wermdö Golf & Country Club.

Gustavsberg

Generellt om Gustavsberg, den vackra och allsidiga centralorten på Värmdö. Här får du uppleva en enastående kombination av skärgård,
naturområden och kulturarv, samtidigt som du har nära till allt som storstaden har att erbjuda. Den gamla bruksorten är välkänd för sin unika konsthistoria och porslinstillverkning som började för över 100 år sedan.

Tidplan

Brf Solskeppet har en färdig detaljplan och ett godkänt bygglov. Byggstart sker kvartal fyra 2020 och bostäderna kommer vara klara för inflyttning sommaren 2021. Senast tre månader innan tillträde kommer du att erhålla ett exakt inflyttningsdatum.

Förhandsavtal är möjliga att teckna omgående. När den ekonomiska planen är registrerad hos bolagsverket kommer upplåtelseavtal att skrivas mellan köparna och föreningen. Innan tillträdet och slutbetalningen ges köparna möjlighet att delta vid slutbesiktningen av bostaden.


Ladda ner broschyr om Brf Solskeppet
Hitta hem

BERÄTTA FÖR ANDRA